Foto's met vraagtekens

Kende ze nog ... de aauw Újenaore?
Wij al lang nie mer allemaol!

wiewatwaar.png

In de fotocollectie van de Stichting Het Uden-archief van Bressers bevinden zich een aantal foto's waarvan helemaal niets of slechts gedeeltelijk bekend is wie er op staan en waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto's zijn gemaakt.
In deze rubriek treft u een aantal van deze foto's aan. Van een deel van de getoonde foto's zal het nog redelijk gemakkelijk zijn meer gegevens te verzamelen; van een deel van de foto's zal dit nu al problemen opleveren. Zeker is dat het steeds moeilijker zal worden om van oudere foto's alle gegevens op te sporen.
Help ons!
Met behulp van u en uw familie en kennissen willen we proberen een aantal van deze puzzels uit de Udense historie op te lossen. Als u denkt meer te weten over een van deze foto's kunt u dat met behulp van het antwoordformulier doorgeven aan ons.
Wij zullen dan beoordelen of de aanvullingen voldoende betrouwbaar zijn om op deze site toe te voegen.
Uit ervaring weten we immers dat niets moeilijker is dan het invullen van namen op een groepsfoto.
De één zal zeggen: "Dat is Jantje" terwijl de volgende zal zeggen: "Nee dat is Piet, de broer van Jantje!" Zodoende kan het natuurlijk ook zijn dat u correcties m.b.t. de door ons vermelde gegevens wilt doorgeven; dit kan op dezelfde manier! Elke aanvulling of correctie, hoe klein ook, is van harte welkom!!
En misschien weet u de bijnaam waarmee de betreffende persoon in de volksmond werd aangesproken. Ook dat is voor ons zeer interessant; we zullen echter geen bijnamen publiceren op deze site!
Kijk regelmatig!
We weten bijna zeker dat we van een aantal van de getoonde foto's geen verdere gegevens meer kunnen achterhalen. Andere foto's zullen misschien binnen korte termijn helemaal worden ingevuld.
De getoonde foto's zijn slechts een beperkte en volkomen willekeurige greep uit onze collectie.
Het is dan ook de bedoeling dat we de foto's van tijd tot tijd vervangen.
Dus voeg www.udenarchief.nl toe aan uw favorieten en kijk regelmatig!
Noot: De Stichting Het Uden-archief van Bressers heeft twee albums met oudere foto's waarvan we niet exact weten wie er op staan en waar en wanneer ze gemaakt zijn.
Klik hier om terug te gaan naar de rubriek Uitgelicht.